Bahan-bahan
·
1 ekor ikan siakap (kerat 2 jika terlalu
besar)
·
Secukup rasa garam.
·
1 kiub pati ayam
·
1 cawan jus limau nipis
·
4 ulas bawang putih dimayang
·
1 ulas bawang merah besar atau bawang
Holland dimayang
·
4 biji cili padi dihiris
·
2 inci halia dimayang
·
2 batang serai diketuk atau dihiris
·
1 sudu besar gula
Cara-cara
(1) Basuh ikan, kelar dan sapukan garam, kiub
pati ayam yang telah dicampur sedikit jus limau dan air.
(2) Masukkan ikan siakap kedalam periuk HP Noxxa,
(3) Taburkan ke atas ikan hirisan bawang putih,
bawang merah, cili padi, halia, serai dan gula. Siram lepihan air limau.
(4) Tutup periuk, tekan HP 3.
(5) Setelah masak, keluarkan ikan dari inner
periuk HP dan masukkan kedalam pinggan hidang. Sedia dimakan bersama nasi
putih.
CEPAT DIMASAK SEDAP DIMAKAN
#membawang
#periukajaib
#nakperiuknoxxa
Dapatkan segera periuk ajaib NOXXA.
Call/SMS/ wasap Kak Yuz 016 411 1054.
Hantaran ke seluruh Malaysia dari Bangi, Selangor
No comments:
Post a Comment