addThis

Thursday, August 16, 2018

ROTI KENTANG SEDAP

Bahan-bahan

135 ml air sejuk dari peti ais
1 biji telur - kurang lebih 30 gram
50 gram gula kaster
1 sudu kecil garam
3@4 sudu besar susu tepung
300 gram tepung roti / high protein flour
60 gram ubi kentang yg telah dilecek - rebus dulu (potato starch)
30 gram mentega
11 gm yis
15 gm pelembut roti KFCF

Cara-cara
(1)   Satukan semua bahan bahan mengikut susunan bahan-bahan dalam acuan breadmaker.
(2)   Masukkn acuan kedalam breadmaker. Tekan BREAD 10.
(3)   Setelah doh roti naik (masa di oven menunjukkan 0), Keluarkan doh roti dari oven dan acuan. Tumbuk doh untuk mengeluarkan udara di dalamnya.
(4)   Lapkan tangan dengan sedikit minyak. Bulat bulatkan menjadi bebola saiz 50-60 gram.
(5)   Susun ke dalam loyang breadmaker yang telah digris. 
(6)   Bakar dalam Oven Breadmaker pada suhu 180 dan 15 minit.


#periukajaib
#nakperiuknoxxa
#nakperiuknoxxa
#nakbreadmaker

 Dapatkan info kelas meROTI di Bangi, call atau wasap Kak Yuz 016 - 411 1054.

Dapatkan Oven Breadmaker.  Hantaran ke seluruh Malaysia dari Bangi, Selangor

Dapatkan Oven ajaib NOXXA segera, call atau wasap Kak Yuz 016 - 411 1054.
Dapatkan Oven ajaib NOXXA segera, call atau wasap Kak Yuz 016 - 411 1054.



2 comments:

  1. Salam Kak Yuz, letak la gambo skit buat jamu mata...hehehe

    ReplyDelete
  2. Ada gmbr ambik masa buat.. Dalam hphone. nak kena cari balik sebab lama dah buatnya. Orrrr tunggu buat sekali lagi. ambik gmbr sekali lagi.

    ReplyDelete