Bahan-bahan
·
280 ml
air
·
4 sudu
besar gula kaster
·
1 biji
telur
·
1 susu
kecil garam
·
400 gm
tepung roti (high protein)
·
200 gm
tepung gandum
·
80 gm
margerin
·
1
peket yis (11 gm)
·
15 gm
super cream (pelembut roti KFCF)
Cara-cara
(1) Masukkan semua bahan-bahan mengikut susunan
ke dalam acuan breadmaker.
(2)
Masukkan ke dalam oven, Tekan BREAD 10 kali
(3) Setelah
tamat waktu menguli dan menaikkan roti (1
jam 30 minit), keluarkan roti dari oven
(4) Tumbuk-tumbuk
adunan roti untuk keluarkan udara.
(5) Bulat-bulatkan doh kecil-kecil bersaiz 50gm.
(5)
Uli-uli dan bentukan kepada roti yang ingin dibuat. (Sertai kelas kami
untuk belajar buat pelbagai jenis roti menggunakan asan bun ini.)
(6) Bakar dalam BM pada suhu 160C selama 20 minit.
#membawang
#periukajaib
#nakperiuknoxxa
#nakbreadmaker
Dapatkan info kelas meROTI di Bangi, call atau wasap Kak Yuz 016 - 411 1054.
Nak Oven Breadmaker ? wasap kak Yuz
No comments:
Post a Comment