addThis

Thursday, August 16, 2018

ASAS BUN GEBU

Bahan-bahan
·            280 ml air
·            4 sudu besar gula kaster
·            1 biji telur
·            1 susu kecil garam
·            400 gm tepung roti (high protein)
·            200 gm tepung gandum
·            80 gm margerin
·            1 peket yis (11 gm)
·            15 gm super cream (pelembut roti KFCF)

Cara-cara
(1)    Masukkan semua bahan-bahan mengikut susunan ke dalam acuan breadmaker.
(2)    Masukkan ke dalam oven, Tekan BREAD 10 kali
(3)    Setelah tamat waktu menguli dan menaikkan roti  (1 jam 30 minit), keluarkan roti dari oven
(4)    Tumbuk-tumbuk adunan roti untuk keluarkan udara.
(5)    Bulat-bulatkan doh kecil-kecil bersaiz 50gm.
(5)    Uli-uli dan bentukan kepada roti yang ingin dibuat. (Sertai kelas kami untuk belajar buat pelbagai jenis roti menggunakan asan bun ini.)
(6)    Bakar dalam BM pada suhu 160C selama 20 minit.



#nakjoinkelasmeroti
#membawang
#periukajaib
#nakperiuknoxxa
#nakbreadmaker

 Dapatkan info kelas meROTI di Bangi, call atau wasap Kak Yuz 016 - 411 1054.

Nak Oven Breadmaker ? wasap kak Yuz

No comments:

Post a Comment