Bahan-bahan
1 tin tepung kastard (300 g)
1 cwn tepung jagung (115 g)
1 cwn tepung gandum (125g)
1 cwn tepung pau(125g)
2 cwn gula ising (250g)- kurangkan utk kurangkan manis.
2 cwn marjerin
1 sudu teh vanilla
3 biji telur kuning (bancuh dalam mangkok)
Cara-cara
1. Masukkan semua bahan ikut aturan kecuali margerin, vanilla dan telur dalam mangkok bancuhan kek. Gaul rata dan ayak campuran tepung.
2. Bahagi dua campuran tepung dan masukkan 1 bahagian kedalam NM.
3. Masukan 1 cawan margerin, setengah sudu teh vanilla dan setengah bancuhan telur.
4. Tutup penutup NM dan ON kan NM.
5. Tunggu hingga NM mengeluarkan isinya melalui acuan semperit. Potong adunan semperit dan susun atas loyang pembakar yg telah di alas dgn parchment paper.
6. Bakar dalam oven pada suhu 160 °C selama 12 minit.. (atau mengikut kesesuaian oven).
7. simpan dalam botol kedap udara.
8. Ulang Langkah 3 - 7 utk bahagian kedua.
#periukajaib
#nakperiuknoxxa
Dapatkan periuk ajaib NOXXA segera, call atau wasap Kak Yuz 016 - 411 1054.
No comments:
Post a Comment